Welk haardhout kun je het beste gebruiken voor de pizzaoven?

Een pizzaoven of houtoven brengt natuurlijk gezelligheid en sfeer in uw tuin of in uw bedrijf. Maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat u hiermee de lekkerste pizza’s kunt bakken voor uzelf en uw gasten! Het gebruik van goed ovengedroogd haardhout in een houtgestookte oven heeft grote positieve invloed op de manier van bereiden en ook op het afgeven van smaak aan uw pizza’s, brood en vlees. Goed ovengedroogd haardhout is daarmee een heel belangrijk onderdeel in de bereiding van uw gerechten.

Ovengedroogd haardhout voor de pizzaoven - Haardhouttoppers.nl

Ovengedroogd haardhout

Ons ovengedroogd haardhout is verkrijgbaar in verschillende soorten. Van essenhout tot eikenhout, maar ook in strakgestapelde pallets of in losse zakken. Welk soort haardhout kun je het beste gebruiken voor de pizzaoven? Om te beginnen is het dus erg belangrijk om goed ovengedroogd haardhout hiervoor te gebruiken. Ons haardhout wordt in speciale droogkamers met hete lucht gedroogd. Hierdoor wordt het vochtigheidspercentage in het haardhout verlaagd tot nog zo’n 15% en wordt gezorgd dat schimmels of ongedierte geen kans meer krijgen. Met als resultaat dat het haardhout sneller en schoner brandt, wat daardoor natuurlijk veel beter is voor de gerechten die u aan het bereiden bent in de pizzaoven.

Schoon hout

Behalve ovengedroogd haardhout is het ook belangrijk om ‘schoon’ hout te gebruiken. Schoon hout betekent dat er geen reststoffen op het hout zijn achtergebleven, zoals verf of verroeste spijkers en schroeven. Dit zorgt namelijk voor (onnodig) veel rook en roet, bovendien kan verf ook invloed hebben op de smaak van de gerechten.

Wij adviseren ovengedroogd essenhout

Zoals u bovenstaand hebt kunnen lezen kunt u het beste schoon en ovengedroogd haardhout gebruiken voor de pizzaoven en houtoven. Maar welke houtsoort kunt u het beste gebruiken?

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij adviseren om ovengedroogd essenhout hiervoor te gebruiken. Brandend essenhout is namelijk neutraal van geur, waardoor de gerechten in de oven (brood, pizza, vlees) een minimale ‘rook smaak’ krijgt tijdens het bakken. Daarnaast is essenhout een hardhout soort waardoor het gemakkelijker is om de oven op temperatuur te brengen en te houden.

Als alternatief naast het essenhout adviseren wij om eikenhout te gebruiken. Met eikenhout heeft u dezelfde eigenschappen als essenhout met als belangrijk verschil dat eikenhout een sterkere geur afgeeft tijdens het branden.

Wilt u het beste voor uw gasten?

Wilt voldoende ovengedroogd haardhout in huis hebben om altijd de pizzaoven of houtoven te kunnen gebruiken? Wij verkopen diverse soorten ovengedroogd haardhout op zowel pallets als in zakken. Daarnaast verkopen wij ook handige aanvullingen zoals aanmaakhout en aanmaakblokjes.

TIP: de pallets bezorgen wij gratis in onze regio en als we er met onze palletwagen kunnen komen zetten wij óók gratis de pallets op de plek waar u ze wilt hebben.

Bekijk hier ons aanbod van schoon ovengedroogd haardhout:

Heerlijke pizza uit pizzaoven - Haardhouttoppers.nl